OS-vecka

Vecka 22 2016 hade vi tema om OS på hela skolan. Här nedanför kan ni läsa om vad vi gjorde de olika dagarna:

Måndag: Vi har haft tema OS. Första dagen så hade vi invigning. Lärarna marscherade in som Sverige, OS-hymnen och nationalsången spelades och lärarna gjorde danser mm. Sedan kom OS grundare Pierre de Coubertin och blev intervjuad och tände OS-elden. Efter rasten hade vi handikappsport och sen fick man lära sig om sitt land (alla elever i F-6 var indelade i 24 länder) och såg en film om landet. Vi fick också göra vårt lands flagga.

Av Fabian,Casper och Filip.

image

Tisdag: På tisdagen åkte vi treor och tvåorna buss till Rosenholm. Vi blev indelade i 3 grupper. En grupp gick till badminton, en till brännboll och en till orientering. Man hade med sig fika och matsäck.

image

När alla hade varit på alla sporterna åkte vi till Johannishus. Vi såg en runsten med runskrift, sedan såg vi att Inlandsisen hade åkt på ett berg sedan så åkte vi till flera skeppsättningar och där fikade man. Vi hade roligt på den resan!

Av MELKER P Alexander

image

Onsdag: På onsdagen var vi på skolan och hade ämnen med OS-anknytning. Vi började med att lära oss saker från extra välkända OS, t ex 1912 i Stockholm, 1936 i Berlin, 1968 i Mexico city, 1980 i Moskva och 1984 i Los Angeles. Efter det gjorde vi ”idrottsmatte” i par och letade OS-ord i bokstavssamlingar mm. Efter lunch gick vi ner till fotbollsplanen och testade utmaningar och sporter vi hade hittat på SOK:s hemsida.

image

Torsdag: I torsdags var vi på Västra Mark och hade OS. Först hade vi inmarsch till de 24 ländernas nationalsånger. Då höll vi våra flaggor i luften. Sedan hade vi grenar, t ex 60 meter, Längd, Kast med liten boll, fotboll och Frisbee. Det var sjuorna som höll i alla grenar. Vi hade mat och maten var pastasallad. Sedan åkte vi till skolan.

Av Agaton, Noah och Gabbe

image

Fredag: I fredags var vi på Åvallen och firade Svettpärlans nationaldag. Vi hade fritt och det fanns massor att göra. Det fanns t.ex fotbollsturnering, tipsrunda och brännboll M.M. Vi åt hamburgare till lunch. Vi åkte dubbeldäckare tillbaka hem.Vi hade fika med oss:) De som ville köra fotboll fick göra det typ hela tiden.🍔🌮🍟🌭🍕🍫🍭🍦🍰🎂🍩🍪🍬🍮

Av Hannah och Ida🍔🍔🍔🍔🍔🍔

image